Ballerinan och uppfinnaren

Ballerina
lördag 11 november 2017 kl 13:00

Filmnummer: 

95

Programanmärkningar: 

30 kr

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Åldersgräns: 

Längd: 

89 min

Svensk distributör: 

Handling: 

På den franska landsbygden, cirka år 1880, bor den rödhåriga och spralliga Felicie på ett barnhem. Där finns även hennes bästa kompis uppfinnaren Victor och de har lovat att en dag rymma därifrån tillsammans. Så en dag bestämmer de sig för att göra slag i saken och hamnar i det romantiska och magiska Paris, där Eiffeltornet håller på att byggas och möjligheter till ett nytt liv finns runt varje hörn.

Felicie drömmer om ett liv som dansare på den stora Operan och hon lyckas smyga sig in bakom scenen där hon får se en prima ballerina träna. Då blir hon som förtrollad av musiken och stämningen. Men vad har hon för chans att komma in på balettskolan? Mirakulöst så lyckas hon få en plats med hjälp av en mystisk städerska. Detta ger henne en liten möjlighet att få dansa på den stora scenen i den kommande uppsättningen. Samtidigt försöker Victor få snurr på sina uppfinningar och lyckas få jobb i Gustave Eiffels verkstad.

Under de olika scenerna av balett och uppfinningar så spelas det allt från klassisk musik som Tjajkovskij till nutida popmusik.

Betygsättning: 

Inga röster än