Bröder på flykt

Un sac de billes
onsdag 14 november 2018 kl 21:00

Filmnummer: 

65

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2018-08-01

Åldersgräns: 

Längd: 

108 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Joseph, som är tio år, och hans tre år äldre bror måste fly från det ockuperade Paris. Brödernas judiska föräldrar fruktar för sina och barnens liv. Föräldrarna sätter bröderna på ett tåg bort från Paris, bara det går söderut. Snart stannar tåget; rälsen är förstörd. De måste av och ta sig vidare på egen hand. Ensamma men fast beslutna att ta sig till Nice, börjar de gå. I Nice finns en fristad, har föräldrarna sagt. Där är de trygga, där ska familjen återförenas. Men Vichyregimens Frankrike är inte heller den en dröm för någon med judisk bakgrund.

Förföljda av tyskarna och hela tiden osäkra på om de som vill hjälpa är vänner eller fiender, tar sig pojkarna fram genom landet mot målet som hägrar i fjärran: En säker plats undan tyskar och människor som vill dem ont, en plats där de kommer att återförenas med sina föräldrar en vacker dag.

Bröder på flykt är en både hjärtskärande och hjärtevärmande film om stort mod och stark kärlek mellan bröder. Filmen bygger på Joseph Joffos självbiografiska roman Kulpåsen utgiven 1973 och det är andra gången historien filmatiserats. Filmen blev en av fjolårets stora biosuccér i Frankrike.

Betygsättning: 

Inga röster än