Chef

Chef
måndag 10 november 2014 kl 20:30

Filmnummer: 

83

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2014-10-31

Åldersgräns: 

Längd: 

114 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Carl är en hyllad kock med ett familjeliv som är lika dalande som hans karriär. I sin strävan efter den perfekta menyn, och att imponera på sin chef Riva, har Carl hamnat på efterkälken i sin relation med den tioårige sonen. Frustrationen mynnar till slut ut i ett offentligt och uppmärksammat bråk på sociala medier mellan Carl och en matkritiker som sågat de rätter som Carl, mot bättre vetande men på order av Riva, lagat.

Med sin karriär i spillror får Carl ett annorlunda förslag från sin ex-fru: att flytta till Miami och rusta upp en gammal snabbmatsbil för att kunna erbjuda kvalitetsmat på sina egna villkor. En till en början motvillig Carl tar till slut hjälp av sonen och sin gamla kollega Martin, och trion beger sig ut på en resa genom USA. Med hjälp av sonens teknikkunnande och Martins entusiasm upptäcker Carl på återresan att han blivit en resande sensation.

Chef är en mysig roadmovie med gott om godis för matfantaster världen över. Men kärnan i filmen är ändå Carls relation med sin son. Med nyupptäckt passion för matlagning upptäcker Carl också en djupare mening med sitt liv och kontakten med sin familj.

Betygsättning: 

Inga röster än