Den osynlige pojken

Il ragazzo invisibile
lördag 19 november 2016 kl 12:15

Filmnummer: 

90

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2016-09-26

Åldersgräns: 

Längd: 

100 min

Svensk distributör: 

Handling: 

En 13-årig pojke mobbas av sina klasskamrater och upptäcker en dag att han blivit osynlig. Det som till synes börjar som en vanlig ungdomsfilm om mobbning och självkänsla förvandlas snart till en science fiction-film i bästa Marvel-anda. Efter att första chocken lagt sig och vår huvudperson testat på de vanliga sakerna, som att smyga in i tjejernas omklädningsrum och att hämnas på sina mobbare, upptäcker han att han är ett jagat villebråd. Ryska agenter vill fånga in honom och hans gelikar för att använda deras nyvunna krafter för dunkla syften.

Men vår hjälte får snart lära sig läxan: Att vara osynlig inte är helt problemfritt. Man måste snabbt kunna göra sig av med sina kläder när osynligheten slår till, och ännu snabbare hitta dem igen när den slutar. Och vad händer till exempel om man på grund av osynligheten tvingas gå naken i en råkall italiensk kuststad? Jo, man blir förkyld!

Den osynliga pojken är en film som blandar spänning och humor, en europeisk superhjältefilm för ungdomar. Filmen regisseras av den Oscarbelönade Gabriele Salvatores som tidigare bland annat gjort filmen Jag älskar soldater! (Mediterraneo) och har redan en uppföljare är redan planerad!

Betygsättning: 

Inga röster än