Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

tisdag 13 november 2018 kl 20:45

Filmnummer: 

70

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2018-08-03

Åldersgräns: 

Längd: 

114 min

Svensk distributör: 

Handling: 

När ett fylleslag slutar i en bilkrasch som placerar John i rullstol ser han mindre anledning än någonsin att sluta dricka. Men när han börjar i gruppterapi hos en excentrisk, förmögen hippie upptäcker John inte bara grejen med att vara nykter, han inser också att hans sjuka humor kan få utlopp i skämtteckningar. En dramakomedi baserad på den sanna historien om en genialisk, skönt smaklös humorist.

Vid sidan av trefaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix finns det många roliga biroller att njuta av. Jonah Hill är fantastisk som den excentriske, svinrike arvtagaren i kaftan som vigt sitt liv åt att leda en terapigrupp för alkoholister. En grupp som även innefattar den tyske kultaktören Udo Kier och sångerskan Kim Gordon från gamla Sonic Youth kan man inte göra annat än att applådera.
 
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot är baserad på serietecknaren John Callahans självbiografi som berättar historien om att hamna på den absoluta botten men hitta tillbaka till glädjen igen. Det är kanske något vi behöver bli påminda om med jämna mellanrum.

Betygsättning: 

Inga röster än