Filmer från Poolen

Längd: 

88 minuter

Lokal: 

Årtal: 

Land: 

Genre: 

Visningsdatum: 

lördag 7 november 2015 kl 16:45

Filmnummer: 

82

Radioamatören

Tage är en äldre blind man som en kväll äntligen får besök av sin son som han inte sett på flera år. Det är i allafall vad Tage tror, men sonen är egentligen en inbrottstjuv som hade räknat med ett lätt byte i det till synes tomma huset. Detta överraskande möte kommer att sätta sina spår.

 

Jag vill nå dig
Handlar om skilsmässa och en familj i sönderfall, mitt i allt detta står de två systrarna Elin och Jennie starka, starka nog att ge varandra styrka då föräldrarna sviker. De tvingas åka buss mellan sina separerade föräldrar och sina olika liv. Filmen har nominerats till startsladden 2015

 

Allt vi delar

Filmen har hyllats för sitt starka HBTQ-tema som berört publiken starkt när den visats. Läser man om filmen får man reda på att den handlar om två arborister som ska såga ned ett friskt träd på en familjs tomt, anledningen till att trädet ska fällas verkar obegripligt till en början. Vill du veta hur HBTQ-temat kommer in, får du gå och se Jerry Carlssons film helt enkelt.

 

Of biblical proportions

Runt ett konferensbord har vetenskapsmän från hela världen samlats för att ostört och i största hemlighet diskutera upptäckten av ett kranium, funnet trehundra meter under isen i Antarktis.

 

Programanmärkningar: 

30 kr