Filmpool Nord presenterar: Från Kiruna med omnejd

lördag 11 november 2017 kl 12:30

Filmnummer: 

96

Programanmärkningar: 

30 kr

Tal: 

Textning: 

Åldersgräns: 

Längd: 

90 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Ristikettu ja saukko
Vid bäcken Ounisjoki, som drar fram längs den vidsträckta myren Ripakaisenvuoma i norra Lappland, möts uttern och korsräven en tidig morgon i april.

Döda farmor
I den här kortfilmen får vi följa 80-åriga Ingrid som förlorat lusten att leva. En dag får hon besök av barnbarnet Anna och hennes dataspelskompis Siri. Relationen tycks totalt menlös till en början, men utvecklas till något annat när Ingrid inser att hon kan utnyttja flickorna för att ro i land med sina planer.

The Fire
Det brinner i gruvan i Kiruna! Filmaren Liselotte Wajstedt sitter som klistrad framför datorn och laddar maniskt om hjälpcenters sida. Hennes pojkvän är nere i den rökfyllda delen av gruvan och arbetar. Gastkramande och nervkittlande med en till synes oändlig åkning ner i de vindlande gruvgångarna. Text: Maja Kekonius

Vulkan
Vulkan är en existentiell roadmovie till fots i ett vinterkallt Kiruna. Edith, 25, vill veta vad som är meningen med att leva och ger sig ut och frågar människor hon möter.
Enträget försöker hon tränga in i deras privata tankevärldar för att hitta svar. Filmens dialog är helt baserad på verkliga samtal.

Juliet, Juliet & Juliet
Juliet, Juliet and Juliet är en kortfilm av koreografen och dansaren Giovanni Bucchieri där dansaren Ana Laguna och skådespelaren Stina Ekblad möts i en expressiv berättelse gestaltad genom ett oväntat möte.

P.O.V
En grupp unga män har samlats för ett sportlov i de lappländska fjällen. Alla är
meriterade snöskoterförare inom extremsportkulturen, ivrigt dokumenterande med sina obligatoriska hjälmkameror. I kortfilmen P.O.V. får vi ta del av en kameras råmaterial. Materialet vittnar om pennalistiska tendenser inom en subkultur.

 

Betygsättning: 

Inga röster än