Flotten

Flotten
tisdag 13 november 2018 kl 18:30

Filmnummer: 

73

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2018-09-21

Åldersgräns: 

Längd: 

102 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Sommaren 1973 reste sex kvinnor och fem män med en flotte över Atlanten i ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Nu har guldbaggebelönade Marcus Lindeen gjort ett återbesök på flotten tillsammans med några av deltagarna.

Varför bråkar människor? Det var den frågan som satte myror i huvudet på den spanske antropologen Santiago Genovés. För att få svar på sina funderingar sjösatte han 1973 experimentet Acali, som i medierna och folkmun snart fick epitetet Sexflotten. Kapten ombord var svenska Maria Björnstam. Fyrtio år senare återförenas hon med delar av besättningen på en kopia av den ursprungliga flotten för att tillsammans ta reda på vad som egentligen hände under den tre månader långa och livsfarliga resan. De personliga berättelserna och ett unikt arkivmaterial målar upp en oväntad historia om ett experiment där försökskaninerna till slut vände sig mot sin forskare.

“...ett oändligt fyrverkeri av känslor, levande mångfasetterade personporträtt och en riktigt flott film.” – Nöjesguiden

 

Betygsättning: 

Inga röster än