Sport

Nordfor sola

De två fotograferna och extermsportarna Inge Wegge och Jørn Ranum bestämde sig för att uppleva en hel vinter på en arktisk ö i Nordnorge, långt från civilisationen. Deras hem blev en stuga byggd av drivved och annat material som blåst iland och maten bestod av utgångna varor som affärerna annars hade kastat. Men dom gjorde det av en anledning. Den här avlägsna platsen bjuder nämligen på några av världens absolut bästa vågor. Beväpnade med var sin surfbräda tar de båda killarna sig an havets och vindens krafter och skapar samtidigt en äventyrsfilm vi sent kommer glömma.

Skandinaviska äventyr

Ett extremsportblock där vi presenterar två filmer med den gemensamma nämnaren att båda skildrar skandinaver på äventyr. I In Peace får vi följa med skidåkarna Niklas Karlström och Viktor Björnström till bl.a. Riksgränsen och Kanada och i Nordfor Sola beger vi oss till nordligaste Norge för att uppleva surf där den är som bäst (och kallast).

In Peace

Kiruna, november, kallt och mörkt…

Men snart är det skidpremiär och vad passar väl bättre än att låta sig inspireras av Niklas Karlström och Viktor Björnströms skidfilm In Peace? I denna film får vi följa med Niklas, Viktor och deras vänner på härlig puderåkning i Kanada men även till Riksgränsens vita vidder, stadsåkning i Kiruna och även en tur till Lofoten. Lägg till lite norrskensbilder och grym musik och vi har en film man definitivt inte får missa!

Prenumerera på RSS - Sport