Holiday

Holiday
lördag 10 november 2018 kl 16:15

Filmnummer: 

89

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2018-11-02

Åldersgräns: 

Längd: 

90 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Isabella Eklöf, ansedd som Sveriges skarpaste regissör, syns två gånger under vår festival! Som regissör av Holiday men också som manusförfattare till vinnaren av Un Certain Regarde i Cannes, filmen Gräns.

I Holiday åker Sascha på en lyxig semester i Turkiet tillsammans med sin kriminella pojkvän Michael. Shopping, god mat och hårt festande fyller både dagar och nätter. De lever i en bubbla där det är Michaels regler som gäller. Om någon bryter mot dem är straffet hårt. När Sascha träffar en holländsk kille så leker hon med Michaels auktoritet och skapar en situation som inte kan sluta väl.

Holiday handlar om materialism och om sociala regler. En kvinna i en mansvärld, som anpassar sig till en miljö och en social ordning hon inte har varit med om att skapa och som hon inte kan ändra på. Filmen handlar om regler som vi tar för givna, trots att vi inte borde. Filmen gjorde stort väsen av sig på Sundance, USA:s mest prestigefyllda filmfestival. Den provocerar och utmanar med en mycket obehaglig reflektion av vår tid.

Betygsättning: 

Inga röster än