Innan frosten

Avant l'hiver
tisdag 11 november 2014 kl 20:45

Filmnummer: 

87

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2014-10-17

Åldersgräns: 

Längd: 

103 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Paul lever i en fläckfri tillvaro med en fru som alltid ställt upp och aldrig ifrågasatt honom. Gifta sedan ungdomsåren lever de ett till synes fulländat liv i det övre skiktet av det franska samhället.  Paul är en upptagen hjärnkirurg medan Lucie är hemmafru som krattar, gräver och planterar, när hon inte broderar. Han har för lite tid, hon har för mycket. Tillsammans ser de fram mot ålderdomen och tillbaka på sitt, i varje fall utåt, lyckliga äktenskap.

Men illusionen brister när den mystiska Lou kliver in i deras liv. Paul nystas in i en farlig kärlekshistoria som sliter honom mellan trygghet och lust samtidigt som Lucie tvingas skärskåda sitt liv och deras förhållande. Vill hon verkligen fortfarande ha sin make?

Innan frosten ger inte några enkla svar på frågor om relationer och åldrandet tillsammans.  Har filmen ett budskap så är det att det redan, eller alldeles snart, är för sent. Allt annat är bara en illusion. Det kan låta nedslående, men det tål att begrundas. Den tid vi har på oss är begränsad. Det hoppfulla är att den tiden ligger framför oss, inte bakom.

 

Betygsättning: 

Inga röster än