Invigningsfilm: Det blod som spillts

fredag 11 november 2016 kl 19:00

Filmnummer: 

8

Programanmärkningar: 

Biljettpris 70 kr

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2016-11-11

Åldersgräns: 

Längd: 

90 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Den första filmen i en serie om fyra om Rebecka Martinsson, fritt efter Åsa Larssons kriminalromaner

Åsa Larssons deckarromaner har oftast två ledande huvudroller: människorna och miljöerna i och runt Kiruna. Ja, och så Rebecka Martinsson naturligtvis. En spelfilm har tidigare gjort om henne, Solstorm. Nu har ytterligare fyra långfilmer producerats, varav Det blod som spillts är den första. Vi på Arctic Light Filmfestival är stolta att kunna premiärvisa denna film i staden som allt utspelar sig i. Vi har dessutom lyckats utverka två visningar så att alla som vill ska kunna få möjlighet att se filmen.

Handlingen i korthet: Rebecka kommer tillbaka till Kiruna för att vara med på begravningen av en barndomskamrat. Väl där börjar något att skava i berättelsen om olyckan som dödat vännen. Rebecka bestämmer sig för att stanna och söka efter sanningen. Hon kontaktar Kirunapolisen med sina misstankar och får till sist utredningen återöppnad. En katt och råtta-lek tar sin början i jakten på en mördare som trott sig kommit undan, en mördare som inte har några som helst betänkligheter att mörda igen för att skydda sin hemlighet.  

Före och efter premiärvisningen har vi mingel. Passa på att träffa filmfolk och författare. Det kommer finnas enklare tilltugg, och dryck kan köpas i baren. Det går bra med både kontanter och kort. Tänk på att komma i tid om ni vill mingla.

Betygsättning: 

Average: 7.7 (3 votes)