Smärtgränsen

Después de Lucía
lördag 9 november 2013 kl 18:30

Filmnummer: 

67

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Åldersgräns: 

Längd: 

98 min

Svensk distributör: 

Handling: 

Tonåriga Alejandra och hennes pappa flyttar till Mexico City efter moderns död. Den sörjande fadern har problem med den nya tillvaron och jobbet, medan Alejandra verkar komma in i gemenskapen på den nya skolan. Hon följer med på en klassresa och kommer med i det coola gänget. Under en fest hamnar hon dock i en intim situation som någon filmar med mobilen och filmen sprids som en löpeld på skolan. Katastrofen är ett faktum. Detta är startskottet för en nedåtgående mobbningsspiral som bara blir värre och värre. Alejandra försöker göra sina plågoandar till lags men det leder bara till ytterligare mobbning. Ingen verkas vilja kännas vid mobbningen. Hur länge orkar man och var går smärtgränsen?

Trots att publiken vet att det bara är på film, så upplevs det som verklighet genom den dokumentärliknande filmningen och det briljanta gestaltandet av Alejandras lidande.

Hennes sinnestämning och apatiska uppsyn ger ett perfekt återskapande av en tonårings personlighet. Filmen är Mexicos Oscarsbidrag i år och många anser att det är en stark kandidat till att ta hem statyetten.

Betygsättning: 

Inga röster än