Thelma

fredag 10 november 2017 kl 20:00

Filmnummer: 

98

Programanmärkningar: 

INVIGNINGSFILM! 70 kr inkl. mingel från kl.18:30

Regi: 

Manus: 

Medverkande: 

Tal: 

Textning: 

Premiärdatum: 

2017-11-10

Åldersgräns: 

Längd: 

116 min

Svensk distributör: 

Handling: 

I år har Arctic Light Filmfestival glädjen att kunna bjuda på premiären av Thelma, Norges Oscarsbidrag för i år. Från kl. 18 har vi mingel för alla med biljett till filmen på scenen i Nåjden, kl. 20 är det dags för visningen! Regissören är den välkända Joachim Trier, känd för tidigare filmer som Repris, Oslo, 31 augusti och Louder Than Bombs. Han har för sina två senaste filmer bland annat vunnit Bronshästen på Stockholms filmfestival. Trier har, i en artikel i tidningen VG, själv beskrivit filmen som “en lesbisk kärlekshistoria om en person som desperat försöker finna ett sätt att komma undan föräldrarna och vara sig själv”.

Thelma kan beskrivas som en övernaturlig thriller om mörkret vi alla bär inom oss. Vi får följa en ung kvinna, Thelma, som flyttar till Oslo för att studera från en liten, starkt religiös, by på den norska västkusten. I storstaden kan hon blomma ut och känslorna vaknar till liv, men i takt med att hennes känslor släpps fria drabbas hon av oförklarliga anfall. Har känslorna och anfallen något samband och i sådan fall hur?
Trier har placerat en övernaturlig thriller i en samtida omgivning för att kunna få möjlighet till en ny typ av berättande som han inte provat förut.

Välkomna in i biomörkret!

Betygsättning: 

Average: 6 (1 vote)