Nyheter

Ny hemsida på G!

Ni kanske undrar vad som pågår här, eller rättare sagt inte pågår? Detta år tog vi steget greja en ny hemsida, så vi är i full sjå att få den på plats. Där kommer ni att senast i helgen att kunna läsa programmet! Så HÅLL UT!

Filmfestival 2020!

Det blir festival i år! Trots det envisa viruset så tar vi och gör festival, men givetvis med respekt för det tidigare nämnda. Det blir färre dagar och färre visningar, enbart i den stora salongen Nåjden. Men fantastisk fillm blir det! Välkomna 11-15 november. Programmet kommer snart!
 

ÅRSMÖTE

Årsmöte kommer att hållas tisdag den 8 september kl. 18:30 på Folkets hus. Välkomna!

PROGRAMMET ÄR UTE!

Ett dygn senare och vi har knapprat in allt som behövdes för allt skulle komma upp här på hemsidan! Så, läs, begrunda och beställ biljetter! Biljetter kan reserveras per e-post, info@arcticlight.org, från och med fredag den 1 november. Reserverade biljetter måste hämtas ut senast 30 minuter innan respektive visning. Du kan också förköpa biljetter till filmfestivalens visningar. Förköpet håller öppet i separat festivalkassa på Folkets Hus i Kiruna måndag 4 november 17.00–19.00.

 

HÅLL UT!

Progammet kommer upp här alldeles strax! Men ni som vill ha lite förhandsinformation om vilka filmer som kommer att visas, följ oss på Facebook och Instagram. Sen kan ni ta och läsa Ord från ordförande under "Om festivalen" också! Ses snart igen!

Volontärträff! Måndag 4/11 kl.18:00

ÄNTLIGEN DAGS! Ni som inte vet redan så är filmfestivalen beroende av våra fantastiska volontärer och DU kan bli en av dem! Ställer du upp och arbetar 2 pass á la 3 timmar så får du, förutom att umgås med trevligt folk och festivalbesökare, gå gratis på all film du bara kan (i mån av plats).

Så, varmt välkomna på denna volontärträff på Folkets hus, måndag den 4/11 kl. 18:00! Där du får information om vad som gäller samt tillfälle att skriva upp dig på de två pass du kan arbeta, bäst att se till att det inte krockar med just den film du längtar mest efter att se!

TACK ALLA FILMSKAPARE!

Stort tack till er alla som skickat in filmer! Nu är vårt urval klart och ni vars filmer blivit uttagna har vi kontaktat!

Årsmöte

Välkommen till årsmöte för Arctic Light filmfestival den 4 September 18:30 på Kulturhuset.

Väl mött

TACK FÖR I ÅR!

Så var det över för i år och vilken fantastisk festival vi fick! Tack alla som kom, såg och arbetade – publiken, volontärer, sponsorer! och fler! Tillsammans gör vi saker att hända! Nästa år går festivalen av stapeln för 30:e gången och arbetet inför det kommer att dra igång redan innan detta år är slut. Är det så att du vill engagera dig i festivalen så tveka inte att höra av dig!

SISTA FESTIVALDAGEN HAR BÖRJAT!

Lördagens program har precis satt igång och vi har en fantastisk sista festivaldag och kväll framför oss! Det blir som vi lovat "en film för varje känsla" och dessutom spöken för både stora och små! Först kommer söta små spöken i form av spöket Laban och sin familj. Sen har vi en kortfilmen "Legend of the Lake", som filmfestivalen själv har varit med och producerat, som kommer att visas före avslutningsfilmen "Black '47". Så varmt välkomna in i biosalongen!

PROGRAMMET ÄR UTE!

Så! Nu är både det tryckta programmet ute (håll utkik i torsdagsnumret att NSD) och i digital form här på hemsidan! Men även också i en mittemellanform: https://issuu.com/norrbottensmedia/docs/arctic_light_filmfestival_2018

Så, nu är det bara och börja mejla in era bokningar till info@arcticlight.org eller komma och förköpa biljetter nu på måndag den 5 november mellan kl. 17-19! Då har vi också volontärträff som ni kanske sett, så ni som kan ställa upp och hjälpa festivalen är varmt välkomna kl. 18!

ÄNTLIGEN DAGS! Volontärträff!

Ni som inte vet redan så är filmfestivalen beroende av våra fantastiska volontärer och DU kan bli en av dem! Ställer du upp och arbetar 2 pass á la 3 timmar så får du, förutom att umgås med trevligt folk och festivalbesökare, gå gratis på all film du bara kan (i mån av plats).

Så, varmt välkomna på denna volontärträff där du får information om vad som gäller samt tillfälle att skriva upp dig på de två pass du kan arbeta, bäst att se till att det inte krockar med just den film du längtar mest efter att se!

HÅLL UT!

Programmet är på väg upp här på hemsidan bit per bit och det tryckta är på väg ut till er under tidiga torsdagsmorgonen! Har ni inte fått något exemplar går de att hämta på Folkets hus Kiruna! 

Ingeborg Holm i Kiruna Kyrka

Under Onsdag 15/11 så håller kassan öppet från 17:30 i Kiruna Kyrka inför filmen Ingeborg Holm.
I kyrkan säljer vi endast biljett och medlemskort till Ingeborg Holm.

Under denna visning håller kassan på Folkets Hus stängt.
Kassan öppnar sedan så fort vi kan på Folkets Hus ingen inför kvällens andra visningar.

I n v i g n i n g!

Äntligen är årets händelse här! Detta år inviger vi festivalen med en hyllad norsk thriller – inget mindre än Norges Oscarsbidrag! Tidskriften Indiewire skriver "Som en remake av 'Carrie' regisserad av Ingmar Bergman", så ni förstår att det kommer att bli en både smått skrämmande, men framför allt fantastisk historia!

Ni är välkomna att mingla på scenen i salong Nåjden från kl.18:30, ta ett glas och några tapas som vi ordnat från grannen Scandic. Filmen börjar ca kl. 20 och när den är slut så kommer vi att ta några steg över till Solsidan på Scandic och fortsätta kvällen där!

Volontärsträff 6/11 kl.18:00 på Folkets hus!

Vill du gå på filmfestival? Nio dagar för NOLL kronor – samtidigt som du hjälper filmfestivalen enormt! Hjälper du till två pass i biljett/godiskassan (varje pass är ca 3 timmar långt), så får du gå fritt på festivalen resten av tiden!

Denna kväll, den 6/11, har vi kort information plus möjlighet att skriva upp sig på schemat över veckan, på fredag startar festligheterna!

Sidor