Noble Entertainment

Arctic

Vad skulle du ta med dig till en öde ö? Den frågan har nog de flesta av oss fått, men problemet är att vi oftast inte får tillfälle att packa. Så hur överlever vi när vi utan förvarning blir strandsatta mitt ute i ingenting?

Hell Fest

För att inte deppa ihop allt för mycket efter att Halloweenhelgen var alltför kort, så rekommenderar vi att gå på denna old-school slasher-rulle! Det utlovas skallar som krossas av hammare och nålar inkörda i ögon!

The Transporter Refueled

Alla behöver frakta saker. Är det för känsligt för DHL eller för olagligt eller för riskfyllt anlitar de som vet transportörer. Frank Martin är den mest kvalificerade transportören som pengar kan köpa. Insatserna blir större och större och tekniken allt bättre, men samma tre enkla regler gäller alltid. Ändra aldrig ett överenskommet transportuppdrag, bevara din klients identitet och leverans in i döden, men framför allt, öppna aldrig paketet. De reglerna har Frank alltid följt och han har aldrig misslyckats med ett enda uppdrag.

Rock the Kasbah

Richie Vance hade allt: brudar, pengar, ära och berömmelse. Men det var då. Nu vadar den förre så store rock-promotorn runt i en sörja av halvtalanger och galningar som tror de kan sjunga.

V/H/S/2

Uppföljaren till 2012 års indieskräckis V/H/S bygger vidare på samma koncept, flera kortare skräckfilmer som vävs samman i en övergripande berättelse. Bland regissörerna denna gång möter vi Gareth Evans (The Raid: Redemption), Jason Eisner (Hobo With a Shotgun) och Eduardo Sánchez (Blair Witch Project).

Två privatdetektiver, Larry och Ayesha, undersöker försvinnandet av en ung manlig universitetsstudent. Spåren leder till ett övergivet hus där de upptäcker en stor uppsättning TV-apparater och VHS-band, samt en laptop vars kamera fortfarande spelar in.

Don Jon

Don Jons’s Addiction som är orginaltiteln säger lite mer om filmen. En modern Don Juan med ett missbruk, nämligen sex. Allt fungerar fint i Don Jons (Joseph Gordon-Levitt) liv med tajta skjortor, coola bilar och heta brudar tills han stöter på Barbara (Scarlett Johansson). Hon är en tiopoängare som letar efter Mr Right vilket är allt Don Jon inte är. Men det säger klick och de tvingas ha överseende med varandras olikheter. Barbara lindar denne Don Juan runt sitt finger och han börjar till  och med studera på kvällarna för Barbara säger att han måste kunna tjäna stora pengar i framtiden.

Rush

Rush utspelar sig under Formel 1:s sexiga och glamorösa storhetstid på 1970-talet. Filmen är baserad på den sanna historien om den sportsliga rivaliteten mellan den engelska föraren James Hunt och den österrikiska föraren Niki Lauda. Hunt kör för McLaren och är allmänt betraktad som en risktagare på banan, ofta fotograferad med ett glas champagne i handen och unga kvinnor klängande på honom. Lauda kör för Ferrari och anses vara metodisk, arbetsam, en god  bedömare av risker och i allmänhet tråkig. De perfekta rivalerna. Vi får följa de helt olika personliga stilarna på och utanför banan.

Metallica Through the Never

Metallica har spelat för sina fans i otaliga konsertfilmer. Den senaste kom för bara något år sedan. Före det fick vi följa bandet på vägen till psykiskt sammanbrott och tillbaka igen i dokumentären Some kind of monster, men spelfilm har de aldrig gett sig på förut. Här förenar de detta med, för säkerhets skull, en ordentlig konsertfilm, för Metallica står främst för tyngd, finliret kommer i andra hand.

Riddick

Första gången vi fick stifta bekantskap med Riddick, spelad av Vin Diesel, var i filmen Pitch Black från år 2000 som sedan följdes upp med The Chronicles of Riddick år 2004. Nu, nästan 10 år senare, i den tredje delen i historien, får vi återigen följa vår antihjälte, tillika förrymd fånge och antagligen galaxens mest eftersökta man, Richard B. Riddick. Han befinner sig på en till synes öde planet, kvarlämnad där i tron att han var avliden. Båda sakerna visar sig snabbt vara fel och Riddick finner sig strax omgiven av rovdjur långt farligare än något motstånd han tidigare stött på.

Prenumerera på RSS - Noble Entertainment